maanantaina, toukokuuta 19, 2008

William Corcoran

Pari lisätietoa Corcoranista: Hän oli Adventuren toimittaja vuonna 1934. Mainittu The Dark Waters -romaani ilmestyi ensiksi jatkokertomuksena Argosy-lehdessä, jossa ilmestyivät myös Steve O'Neil -novellit - joita oli siis monta. Löydetty novelli oli alun perin joko "Death in a Taxi" tai "The Death Ride". Suomennos on todennäköisesti lyhennetty, niin kuin melkein kaikki Mustan Kuun käännöstekstit.

Tätä Corcorania ei tule sekoittaa 60-70-luvuilla tv-sarjoja ohjanneeseen "Bill" Corcoraniin. Tai mistä sen tietää, vaikka olisivat isä ja poika.

William Corcoran kirjoitti 1930-luvulla mm. Adventureen, Argosyyn, Black Maskiin ja Illustrated Detective Magazineen. Hän julkaisi myös yhden romaanin, The Dark Waters (1933). Häneltä on suomennettu yksi novelli. ”Yöllinen ajo” muistuttaa jossain määrin John K. Butlerin mainioita Steve Midnight -novelleja, mutta ei yllä samanlaiseen kompleksisuuteen. Taksikuski Steve O’Neililtä viedään eräänä yönä auto ja univormu ja hän päättää kostaa miehelle, joka häntä nöyryytti. Paljastuu, että mies on gangsteripomo. Novellin alussa on tunnelmaa, mutta loppu tulee liian nopeasti.

Novelli:
Yöllinen ajo, Musta Kuu 3/1946.

Ei kommentteja: