tiistaina, toukokuuta 06, 2008

Ben Conlon ja M. Cooper


Tauon jälkeen pari vähäisempää hakusanaa. Kuinkahan kauan kestää ennen kuin pääsen Pulpografian loppuun?

Ben Conlon
Ben Conlon oli Street & Smith -kustan-tamon vakiokirjoittajia, joka esiintyi mm. Air Trails- ja The Feds -lehdissä 1930-luvulla. Häneltä on suomennettu pari novellia. ”Vääristetty murha” on vaatimaton tarina poliisista, joka jahtaa rikollista talojen katoilla.
Novellit:
Merkitty murha, Seikkailujen Maailma 6/1950.
Vääristetty murha, Seikkailujen Maailma 2/1951.

M. Cooper
On olemassa ainakin kaksi kirjailijaa, jotka voisivat olla Seikkailujen Maailman M. Cooper. Ensimmäinen on Morris Cooper, joka kirjoitti pulp-lehtiin 1950—60-luvulla. Toinen on Morton Cooper (1925—?), joka julkaisi 50-luvulla yhdeksän kirjaa, joista yksi oli Jack Arnoldin ohjaaman High School Confidentialin (1959) romaaniversio. Elokuvassa Russ Tamblyn (sittemmin Twin Peaksin psykiatri) paljastaa koulun marihuanaringin. Ongelma tuskin ratkeaa. Veikkaan Morris Cooperia — sääli vain, ettei hänestä ole saatavilla tietoa. Joka tapauksessa Morton Cooperilta on Mies-lehden numerossa 1/1960 julkaistu artikkeli ”Mies, joka elää ryntäillä”. Se kertoo povikuningattariin erikoistuneesta Hollywood-kolumnisti Earl Wilsonista.
Nimellä M. Cooper suomennettu novelli ”Huijari-Joe tarttuu verkkoon” on mainio juttu huijarista, jonka kaveri, toinen huijari, on joutunut putkaan kalifornialaisessa pikkukaupungissa. Miehellä on piilossa avain tallelokeroon, jossa on
20 000 dollaria huijattua rahaa. Putkasta paetaan, mutta matkalla tulee ruumiita. Novellin lopetus on ironinen, vaikkakin ehkä vähän pakotetun tuntuinen.
Novelli:
Huijari-Joe tarttuu verkkoon, Seikkailujen Maailma 9/1955.

Ei kommentteja: